Čišćenje Bojlera

Čišćenje bojlera Elite, Mgnohrom, Končar, Gorenje, Metalac je deo elektro usluga koju radimo u sklopu servisa bojlera. Bojler servis posluje svakog radnog dana i subotom. Čišćenje kamenca iz bojlera obavljamo brzo, stručno i profesionalno. Povoljna cena za čišćenje bojlera svih kapaciteta kazana. Servis bojlera radimo na svim opštinama za grad Beograd.

Čišćenje bojlera cena

Očistiti kamenac u bojleru nije težak ali je veoma prljav posao. Da bi se nataložene naslage izvadile iz kazana bojlera treba ispustiti vodu, skinuti flanšu i poklopac na kome se nalazi grejač. Cena čišćenja bojlera bez obzira da li je uredjaj star nekoliko ili više godina kapaciteta od 30, 50, 80 litara iznosi od 3.000 dinara. Nakon završene interevncije majstor za bojler prostor gde radi ostavlja čistim i urednim.

Da li se menja grejač na bojleru kada se čisti kamenac?

U praksi se pokazalo da kamenac ošteti grejač, tako da se u 95% slučajva pored čišćenja radi zamena grejača na bojleru. Kada se menja grejač i čisti bojlera cena usluge je 3.500 dinara. Zamenski grejač za bojler nije uračunat u cenu usluge, već se dodatno naplaćuje.

Zašto se stvara kamenac u bojleru?

Bojler je uredjaj bele tehnike koji spaja nespojivo vodu i struju. Iz gradskog vodovoda u kazan bojlera dolazi hladna voda. U kazanu se nalazi grejač koji vrši zagrevanje vode na tempraturi oko 65. stepeni. Kako je tvrda voda puna sedimenta, prilikom grejanja se izdvaja kamenca koji se nakuplja prvo na dnu kazana, zatim se lepi za grejač. Ako se bojler ne održava redovno nakupljena količina kamenca može biti i nekoliko kilograma. Kamenac pored grejača može oštetiti kazan bojlera, sigurnosni ventil i brinoks creva.

Koji znakovi ukazuju da se nakupio kamenac u kazanu bojlera?

Nedovoljna količina tople vode, pucketanje bojlera, zujanje, bojler sporo zagreva vodu, zagrejana voda iz bojlera brzo nestane su neki od znakova koji ukazuju da je došlo do nakupljanja kamenca.

Na koji vremenski period treba raditi čišćenje bojlera?

Beogradski vodovod koristi tehničku vodu iz reke Save. Po prirodi Savska voda je tvrda. Kako bi vaš bojler imao što duži radni vek čišćenje kamenca u bojleru treba raditi jednom u toku godine. Nakon završenog čišćenja bojlera naš električar će pregledati sve komponente u uredjaju. U slučaju da postoji potreba za zamenon nekog dela to će saopštiti klijentu.

Koliko vremenski traje čišćenje kamenca iz bojlera?

Celokupan posao čišćenje kamenca iz bojlera majstor električar obavi za 35 do 45. minuta.

Čišćenje bojlera

Tuširati se toplom vodom iz bojlera to je pravi užitak. Ako nema dovoljno zagrejane vode iz bojlera održavanje higijene postaje malo neprijatno. Bojler jeste zahvalan aparat, ali isto tako može biti i potencionalna opasnost po bezbednost ljudi. Ukoliko primetite da bojler ne radi kao što je to uobičajeno savetujemo da ne odlažete popravku.

Kada vam je potreban dobar i profesionalan majstor za bojler možete nas konataktirati. Čišćenje bojlera je usluga koju pružamo svakoga dana kako fizičkim tako i pravnim licima. Znamo da je topla voda iz bojlera neophodana za obavljanje svakodnevnice, naročito u prodicama sa više članova. Zato se trudimo da kada nas pozovete dodjemo na vašu adresu što je pre moguće. Garanciju dajemo na kvalitet pružene usluge.

cišćenje bojlera